Managed hosting door True

Visa neemt openbankplatform Tink over

 

Partners handen

Het van oorsprong Zweedse open banking-platform Tink komt in handen van Visa. De betaalkaartenreus legt 1,8 miljard euro op tafel voor het bedrijf. Onder meer ABN Amro heeft meerdere malen geïnvesteerd in Tink.

Met de software van Tink (in 2012 opgericht) kunnen banken, fintechs en bedrijven data inzetten om slimme en gepersonaliseerde financiële diensten te bouwen voor klanten. Het gaat dan om tools voor account verificatie, risico-inzichten of om inzicht te krijgen in de financiële toestand. Tink is geïntegreerd bij meer dan 3.400 Europese banken en financiële instituten. Met ABN Amro ontwikkelde het bedrijf in 2015 de app Grip, dat gebruikers inzicht in en controle geeft over hun financiële huishouding.

Onder de Europese pds2-wetten moeten banken, indien klanten daar toestemming voor geven, toegang verlenen aan derde partijen aan het betaalverkeer. Dat maakt dat fintechs, ontwikkelaars, platformspelers en handelaren meer gebruikmaken van open banking-oplossingen om consumenten keuze te geven in hoe en waar ze hun financiële gegevens delen. Tink is een van de meer dan 440 derde partijen in Europa die open banking-diensten aanbieden.

Visa zegt dat de merknaam Tink behouden zal worden en het hoofdkantoor van het bedrijf in Stockholm blijft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7203924). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!