Managed hosting door True

Klarna haalt 650 miljoen dollar vers kapitaal op

 

Geld money

De van oorsprong Zweedse betaalverwerker Klarna heeft in een nieuwe kapitaalronde 650 miljoen dollar geïnjecteerd gekregen. Geldschieters zijn de investeringsmaatschappijen BlackRock en SilverLake en het Singaporese fonds GIC. Klarna is met elf miljard veruit de hoogst gewaardeerde fintech ter wereld.

Het gros van het geld (zo’n half miljard dollar) komt van het Amerikaanse SilverLake, dat ook al in Airbnb, Twitter en Expedia stapte. Klarna wil met het kapitaal zijn groei versnellen, nieuwe markten aanboren en zijn productenpallet verbeteren.

De investering komt er nu de geruchtenmolen over een beursgang van Klarna almaar sneller begint te draaien. Klarna’s waarde wordt nu op een kleine elf miljard dollar gewaardeerd. Bij de vorige kapitaalronde, in augustus 2019 was dat 5,5 miljard. Het bedrijf was toen al de hoogste gewaardeerde fintech ter wereld. Sindsdien is het bedrijf zeker in de VS hard gegroeid, met een omzet die ongeveer een derde aangroeide. De Covid-pandemie heeft die groei nog versneld, zo zei medeoprichter en ceo Sebastian Siemiatkowski in een interview met de Financial Times vorige maand.

Klarna werd in 2005 door Siemiatkowski en twee vrienden opgericht en biedt een soort ‘factoring voor online shoppers’, wat betekent dat klanten hun goederen pas betalen nadat ze geleverd zijn. Bedrijven als Ikea, H&M en Nike betalen Klarna een fee om dat betaalrisico op zich te nemen. In de eerste zes maanden van dit jaar verwerkte Klarna zo voor 22 miljard dollar aan betalingen, een stijging van 44 procent. Ondertussen heeft het bedrijf ook een banklicentie in Zweden en Duitsland, waar het bankkaarten en spaarrekeningen aanbiedt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7056926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.