Managed hosting door True

EU-subsidie ai en factoring voor Amsterdams Factris

 

Subsidie

Factris gaat een risk-managementsysteem op basis van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) ontwikkelen. Doel is automatisch risico’s te beoordelen. Het Amsterdamse fintech-bedrijf heeft hiervoor een EU-financiering van 1,4 miljoen euro ontvangen.

Volgens Factris zijn veel kleinere bedrijven afgesloten van kredietfaciliteiten via factoring. Dat omdat die mkb-ondernemingen als te riskant worden beoordeeld. Als zo’n bedrijf een nieuwe factuur krijgt, wordt deze met korting verkocht aan een factoringbedrijf. In ruil daarvoor wordt direct kapitaal verschaft. Daar zit een risico aan. Tot op heden werd dit risico ingeschat door mensen. Die hebben echter maar weinig gegevens ter beschikking om de situatie rond een aanvraag te beoordelen. Daar wringt de schoen ‘m.  

Door de inzet van ai denkt Factris tegen lage kosten het risico van iedere factoring-aanvraag onmiddellijk te kunnen doorgronden. Hiermee zou factoring in heel Europa voor kleinere bedrijven beschikbaar komen. Achter Factris zitten Speedinvest, Million Monkeys en Optima Investments. Vorig jaar nog ging het bedrijf samen met het Litouwse factoringsbedrijf Debifo. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6897675). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.