Managed hosting door True

Visa betaalt bijna vijf miljard euro voor Plaid

 

Visa, de uitgever van de gelijknamige kredietkaarten, gaat de Amerikaanse fintech-startup Plaid overnemen voor een krappe 4,8 miljard euro. Het bedrijf connecteert betaalapps als Venmo en Square Cash met de bankrekeningen van gebruikers.

Plaid werd acht jaar geleden opgericht in San Francisco en is actief in de VS, het VK, Spanje, Frankrijk en Ierland. De omzet van het bedrijf tikte vorig jaar af op 90 à 180 miljoen euro, weet het Amerikaanse magazine Forbes, maar die omzet is niet de reden dat Visa het bedrijf wil inlijven. Wel omdat Plaid al samenwerkt met de grootste en belangrijkste betaal-apps in Amerika, waaronder Venmo, Square Cash, Chime, Acorns, Robinhood en Coinbase. Met de acquisitie kan Visa aan dat soort bedrijven bijkomende diensten verkopen. Bovendien is het voor een bedrijf als Visa, dat al over een wereldwijd netwerk beschikt, veel eenvoudiger om de technologie van Plaid over andere landen uit te rollen.

Visa verwacht de overname binnen drie tot zes maanden af te ronden. Plaid-ceo Zach Perret (32) blijft het bedrijf leiden.

Mastercard, Visa’s grote concurrent, legde in augustus vorig jaar 2,9 miljard euro neer voor de Deense betalingsdienstenverlener Nets.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6862247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.