Managed hosting door True

Digitaal fonds ABN Amro verdubbelt naar 100 miljoen

Naam ABN Amro Digital Impact Fund verandert in ABN Amro Ventures

 

Het ABN Amro Digital Impact Fund (DIF) verdubbelt het beheerd vermogen van vijftig naar honderd miljoen. Ook is het team vergroot. Met deze uitbreiding wil het fonds blijven investeren in oplossingen die vormgeven aan de toekomst van financiële dienstverlening.

De huidige uitbreiding is de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht. De eerste tien miljoen euro heeft het fonds geïnvesteerd in bedrijven als Tink, BehavioSec, en Cloud Lending Solutions. Twee jaar later had het fonds vijftig miljoen euro ter beschikking voor verdere strategische investeringen in nationale en internationale fintechs zoals SolarisBank, Ockto, Crosslend, ThetaRay,Tealium en Trifacta.

Hugo Bongers, directeur van ABN Amro Ventures, ziet grote voordelen in de samenwerking met technologiebedrijven die zich in de groeifase bevinden. Hij geeft aan dat de bank zich op deze manier strategisch wil versterken en klanten betere producten en diensten wil aanbieden.

Investeringen in fintech

ABN Amro Ventures is het corporate venturefonds van ABN Amro dat in fintechs investeert. Het richt zich op innovatieve bedrijven gespecialiseerd in de digitalisering van financiële producten, diensten en infrastructuur. Het fonds heeft een vermogen van honderd miljoen euro en belangen in Tink, BehavioSec, SolarisBank, Ockto, Crosslend, Tealium, ThetaRay en Trifacta, en voorheen ook in Cloud Lending Solutions (in 2018 uitgestapt).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6836997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.