Managed hosting door True

ABN Amro verkoopt meerderheid in AAP

Fonds gaat met nieuwe investeerders aan boord Capital A heten

 

Groeikapitaal

ABN Amro verkoopt een meerderheidsbelang in de investeringsfondsen van ABN Amro Participaties (AAP) aan een consortium. Dit wordt geleid door AlpInvest met daarin verder LGT Capital Partners, Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) en Bregal. Nadat de transactie is afgerond zal AAP zijn activiteiten voortzetten onder de naam Capital A. Het fonds heeft onder meer geïnvesteerd in een aantal bedrijven uit de it-sector, waaronder eVision, Lyanthe, Merlin Technology, PCI Nederland en We Are You.

De focus bij nu nog AAP en straks Capital A ligt op investeringen in middelgrote Nederlandse bedrijfsactiviteiten in uiteenlopende sectoren, waaronder de ict-sector. De bank blijft via het resterende minderheidsbelang betrokken bij de bestaande portefeuille van het Amsterdamse fonds. Daarnaast maakt ABN Amro bekend mee te gaan doen aan een nieuw investeringsfonds dat momenteel in wording is. 

Het verzelfstandigen van AAP sluit aan bij de ontwikkeling in de bancaire markt dat banken meer gaan samenwerken met andere investeerders in investeringsfondsen. Zo'n structuur biedt meer flexibiliteit; ook worden de risico's over meerdere partijen verspreid. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6516857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.