Managed hosting door True

Crypto-bedrijven vormen eigen lobbygroep

 

Bitcoin

Enkele grote blockchain-fondsen, -exchanges en -startups willen beter vertegenwoordigd zijn in het Amerikaanse politieke leven en starten daarom met een eigen lobbygroep in Washington: de Blockchain Association. Dat schrijft The Washington Post. De groep wil blockchain-vriendelijke wetgeving promoten en de relaties tussen cryptobedrijven en de overheid verbeteren.

Verschillende cryptomuntbedrijven zijn van plan om een eerste lobbygroep in Washington te vormen. Onder meer Coinbase, Circle, Protocol Labs, Digital Currency Group en Polychain Capital doen mee. De groep vertegenwoordigt entrepreneurs en investeerders die werken met de technologie rond bitcoin en andere digitale munten. De lobbygroep heeft ook al zijn eerste werknemer in dienst: Kirstin Smith die bij voormalig republikeins senator Olympia Snowe werkte en ook in dienst was bij Overstock.com, een van de eerste grote online retailers die bitcoin-betalingen accepteerde.

De laatste maanden neemt de bezorgdheid over financiële regulering in digitale tijden almaar toe. Heel wat consumenten hebben hun vingers al aan digitale munten verbrand (niet enkel door koersverliezen maar ook door oplichting en hold-ups op de exchanges die hun munten bewaren) en dat heeft de aandacht van de overheid getrokken.

De Blockchain Association wil voor de dag komen als dé lobbyorganisatie voor cryptobedrijven die het goed menen en die willen werken binnen een wettelijk kader. Een van haar eerste prioriteiten wordt regelgeving die zal bepalen hoe cryptomunten op fiscaal gebied behandeld zullen worden. De groep zal ook invloed proberen uit te oefenen op nieuwe anti-witwasreglementering die in Washington wordt voorbereid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6462112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.