Managed hosting door True

APG verkoopt softwaretak Inovita aan Keylane

 

Deal handen schudden overname

Pensioenuitvoerder APG verkoopt vandaag dochteronderneming Inovita, leverancier van het pensioenadministratiesysteem Lifetime, aan Keylane, een aanbieder van software-oplossingen voor de verzekerings- en pensioenmarkt. De activiteiten van de Rotterdamse softwareleverancier Inovita passen niet langer bij de strategie van APG, vindt het pensioenconcern uit Heerlen. Er werken zo'n tachtig man bij Inovita.

Inovita is een Nederlandse leverancier van het standaard Lifetime-platform aan de pensioen- en verzekeringsmarkt. Het platform wordt door pensioenuitvoerders en verzekeraars ingezet voor de administratie en (online) bediening van hun klanten. Inovita is gevestigd in Rotterdam.

APG wil af van zijn softwaretak omdat dit niet tot de primaire groeiactiviteiten van het concern behoort. Dat zijn pensioenuitvoering en vermogensbeheer. Volgens het concern is Inovita daarom meer op zijn plek bij een gespecialiseerde softwareleverancier met een duidelijke visie en groeistrategie voor Inovita. APG blijft klant van Inovita.

Keylane zegt Inovita over te nemen om schaalvoordelen te behalen in het pensioendomein en daarmee de kosten per polis binnen de pensioenadministratie te verlagen. Ook verwacht Ralf Timmer, algemeen directeur Keylane, dat door de krachtenbundeling 'onze internationale aanwezigheid verder is uit te bouwen in een consoliderende Europese verzekerings- en pensioenmarkt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6447568). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.