Managed hosting door True

Five Degrees koopt IJslandse branchegenoot Libra

Nederlands fintechbedrijf wil uitbreiden naar VS en België

 

fintech

Het Amsterdamse fintechbedrijf Five Degrees neemt Libra over. Dat bedrijf biedt softwareoplossingen voor de financiële sector in IJsland. Met de aankoop breidt het Nederlandse bedrijf zijn dienstenaanbod uit en wil het zijn internationale groeiambities realiseren. Het mikt hierbij op onder meer België en de Verenigde Staten.

Libra biedt de financiële sector software op het gebied van security en leningen. Het bedrijf is gevestigd in IJsland en heeft zo’n veertig medewerkers in dienst. Het claimt bijna alle bancaire diensten in IJsland te bedienen.

Five Degrees, opgericht in 2010, levert een platform waarmee banken de overstap naar digitale dienstverlening kunnen maken. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Klanten zijn banken en geldverstrekkers zoals Argenta Nederland, Leaseplan Bank, Knab, Van Lanschot en Garantibank in Nederland.

Verenigde Staten

Via de overname voegt Five Degrees Libra’s oplossingen toe aan zijn dienstverlening. Bovendien moet de kennis- en krachtenbundeling helpen om internationaal te groeien. Nu het naar eigen zeggen een compleet aanbod aan fintech-oplossingen kan bieden, wil het ook buiten Europa groeien. Het mikt hiervoor op de Verenigde Staten. Ook is België een focuspunt voor Five Degrees.

Five Degrees beschikt overigens al over een kantoor in IJsland. Daar werkt een ontwikkelteam van 35 man aan het product. De IJslandse teams van beide organisaties worden samengevoegd op één locatie. Naast De Amsterdamse en IJslandse kantoren, heeft Five Degrees ook een vestiging in Portugal (Lissabon). De gecombineerde organisatie komt uit op zo’n 180 medewerkers.

10 miljoen

Five Degrees haalde eind 2016 ruim tien miljoen euro aan investering op. Investeerders (en aandeelouders) zijn Karmijn Kapitaal, 5Square en Velocity Capital. Het bedrijf werkt samen met diverse partners, zoals Deloitte, KPMG en Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6420580). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.