Managed hosting door True

Friss zet Iban-check Rabobank in bij verzekeraars

Samenwerking met bank helpt fraude voorkomen

 

Rabobank

De Utrechtse SaaS-leverancier Friss voegt de Iban-naam Check van de Rabobank toe aan zijn dienstverlening. Via deze oplossing kunnen verzekeraars bij de uitkering van een schadeclaim de bankgegevens controleren om zo fraude te detecteren en voorkomen. Daarvoor hebben de partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De Iban-naam Check is in 2017 ontwikkeld door Surepay, een corporate startup van Rabobank. Deze oplossing geeft een melding wanneer Iban en naam niet overeenkomen met de gegevens van de bank of in geval een bankrekening is opgeheven. Naast de Rabobank maken ook de banken ING, SNS, ASN en Regiobank gebruik van deze naamchecktechnologie.

Surepay gaat nu een samenwerking met Friss aan. Dat bedrijf uit Utrecht is in 2006 opgericht en is een specialist op het gebied van geautomatiseerde fraudedetectie. Daartoe heeft het een platform ontwikkeld dat op basis van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) risicoscores bepaalt voor elke binnenkomende polisaanvraag of -claim.

‘Dankzij het aanhaken van SurePay in het acceptatie- en claimproces bij verzekeraars kunnen we met Friss  nu op Iban-niveau betalingsfraude signaleren’, vertelt Philip van Waning, data partner manager van Friss. ‘De controle verloopt geheel automatisch, wat de verzekeraar een tijdbesparing oplevert. Bovendien lekt er geen geld meer weg naar frauduleuze zaken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415071). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.