Managed hosting door True

Algoritme ING bepaalt behoefte financiering mkb'ers

 

Investering

ING komt met Funding Options. Dat is een financieringsplatform voor het Nederlandse midden en kleinbedrijf, dat middels een algoritme de meest relevante oplossing selecteert voor diverse financieringsbehoeftes. Het platform biedt ruimte voor zowel eigen, als concurrerende financieringsmogelijkheden en is een samenwerking met het Britse fintechbedrijf Funding Options. ING zegt als eerste Nederlandse bank dit financieringsplatform te bieden.

Het platform stelt mkb-ondernemers in staat aanbiedingen te vergelijken voor specialistische financieringsmogelijkheden, zoals werkkapitaal, leasing en debiteurenfinanciering. Zij zijn volgens ING niet altijd even goed op de hoogte van alle opties in de markt. Mkb-ondernemers kunnen er gratis gebruik van maken, maar externe aanbieders van financiering betalen een vergoeding aan het platform. 

Ict-sector kent al langer financieringsplatform

Voor de banksector mag zo’n financieringsplatform misschien nieuw zijn, in de ict-sector stelde financieel dienstverlener Delta Loyd eind vorig jaar via het ICT-Fund zestig miljoen euro beschikbaar voor investeringen aan maximaal tien ict-bedrijven in ict-apparatuur. 

Ook ABN Amro is geheel los van ING een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met een fintechbedrijf, Opportunity Network, dat bedrijven met een omzet van meer dan 2,5 miljoen euro financiert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6371534). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.