Managed hosting door True

Betaalplatform Adyen naar Amsterdamse beurs

 

fintech

Adyen, een Nederlandse aanbieder van betalingstechnologie, krijgt een notering aan de Amsterdamse beurs (AEX). Deze beursgang is naar verwachting over vier weken een feit. Het bedrijf wordt geschat op een waarde tussen de vijf en tien miljard euro. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD).

Adyen is in 2006 opgericht door de Nederlanders Pieter van der Does en Arnout Schuijff. Zij hadden kapitaal overgehouden aan de verkoop van het online betaalbedrijf Bibit aan de Royal Bank of Scotland. Het Amsterdamse bedrijf regelt betalingen voor (inter)nationale klanten zoals KLM, Uber, Netflix, Spotify en Easyjet. De eerste grote klant was Groupon in 2009. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n 750 medewerkers in dienst. Zij hebben ieder aandelenopties in het bedrijf.

Het bedrijf haalde eind 2014 250 miljoen dollar op. De financieringsronde werd geleid door de Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic. Andere deelnemers waren Temasek, Index Ventures en Felicis Ventures. Dat geld werd gebruikt om wereldwijd te groeien, met name in Azië en de Verenigde Staten.

Het FD schrijft dat Adyen via een notering aan de Amsterdamse beurs zijn investeerders en andere aandeelhouders de kans geven om hun stukken te verkopen. Er wordt 15 procent van de aandelen verkocht. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6364828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.