Managed hosting door True

Topicus en TVI maken taxatie-oplossing hypotheekmarkt

 

Topicus en TVI hebben samen een softwareoplossing ontwikkeld waarmee taxaties vanaf de bron direct naar de geldverstrekker kunnen worden gestuurd. Hierdoor wordt het aantal menselijke handelingen tijdens het aanvragen van een hypotheek verkleind, er tijd bespaard en fouten en fraude voorkomen. Beide partijen implementeerden de software voor het eerst bij Quion.

Het aanvragen van een hypotheek neemt vaak veel tijd in beslag. Taxatiegegevens moeten vaak handmatig worden overgenomen en zorgvuldig worden gecontroleerd. Een tijdrovende klus, merkten ze bij Quion, een aanbieder van hypotheken in Nederland.

Het bedrijf zocht een oplossing waarbij de taxatie direct digitaal van de bron wordt ontvangen, zodat medewerkers dit niet meer zelf hoeven in te voeren. Automatiseerder Topicus en Taxatie Validatie Instituut (TVI) bedachten voor Quion een gepatenteerde oplossing waarbij gevalideerde taxatiegegevens direct, veilig en foutloos van de bron naar de kredietverstrekker worden verstuurd. Menselijke controle is niet meer nodig. De partners hebben de ambitie om de taxatie-oplossing als standaard neer te zetten in de sector.

'Zo is de tijd van onderhandse deals voorbij', meent Carina Bosch, algemeen directeur van TVI. 'Met deze softwareoplossing wordt het taxatierapport sneller verwerkt, met minder kans op fouten. Daardoor ontstaan betrouwbare gegevens die de waarde van de hypotheekportefeuilles van banken en geldverstrekkers vergroten. Bovendien kunnen alle betrokken partijen op dezelfde manier blijven werken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6206718). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.