Managed hosting door True

Cegeka maakt blockchaintool voor Nederlandse bank

 

Cegeka heeft voor de Nederlandse zakenbank Amsterdam Trade Bank (ATB) een blockchaintoepassing ontwikkeld om het proces van handelsfinanciering te automatiseren. Aan het project werkte ook de Leuvense software factory van Cegeka mee.

ATB is een Europese handelsbank die zich specialiseert in de waardeketen van grondstoffen. Ze gebruikt de nieuwe blockchaintoepassing voor transactionele leningen, een van haar kernproducten. Die lening is een klassieke vorm van handelsfinanciering met veel papier- en manueel werk.

ATB wil met de blockchaintoepassing transacties efficiënter en transparanter verwerken. Door het volledige trading ecosysteem te betrekken, reduceert de bank het manuele werk en fouten in informatiestromen. Dankzij de toepassing wordt het ook gemakkelijker om de eigendom van goederen aan te passen. De oplossing wordt op dit ogenblik getest in een gesloten proefomgeving met reële transacties.

‘Technologieën zoals de blockchain kunnen financiële dienstverlening fundamenteel veranderen’, zegt Michel Hofman, cio bij de bank. ‘Samen met Cegeka en een van onze klanten hebben we een digitaal alternatief ontwikkeld die voordelen voor alle partijen in de keten oplevert. Productontwikkeling en innovatie met de hulp van klanten en partners zoals Cegeka is van onschatbare waarde voor onze toekomst.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6206221). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.