Managed hosting door True

Duits fonds Aurelius stapt uit Getronics

 

Financiering finance geld

Het Duitse investeringsfonds Aurelius verkoopt zijn belang in ict-bedrijf Getronics voor 220 miljoen euro. De koper is de Amerikaans-Braziliaanse entrepreneur Nana Baffour.

Aurelius nam begin 2012 Getronics gedeeltelijk over van KPN. In juni 2015 werd de laatste 22 procent van het bedrijf ingelijfd. Na de overname werden de productportfolio en de geografische aanwezigheid van het bedrijf sterk uitgebreid, vooral via overnames. Zo werd in april van vorig jaar nog Colt Managed Cloud ingelijfd, de cloud-afdeling van de Colt-groep. Eerder werden al Telvent, Thales, Steria en NEC gekocht.

De focus verschoof onder leiding van Aurelius van traditionele werkplekomgevingen, naar next generation-werkplekken, cloud-applicaties en specifieke oplossingen voor onder meer luchthavens en de gezondheidszorg. Op dit moment heeft Getronics zo’n 4.500 werknemers in twintig landen en draait het een omzet zo’n half miljard euro.

Nana Baffour heeft al heel wat investeringen gedaan in (Zuid)-Amerikaanse ict-bedrijven en wordt in deze operatie bijgestaan door fondsen als White Oak en Permira. Hij is de ceo en oprichter van de Midas Medici Group Holdings en is op de ict-markt actief met Gruppo CimCorp.

Voor Aurelius is de verkoop alvast een financiële voltreffer. Volgens het fonds ligt de overnameprijs ongeveer 18,5 keer hoger dan wat het in Getronics investeerde en zal de verkoop een positieve kasstroom van zo’n 160 miljoen euro meebrengen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6060065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.