Managed hosting door True

SPSS neemt DataDistilleries over

 

Het Amerikaanse SPSS neemt de Nederlandse softwareleverancier DataDistilleries over voor een combinatie van cash en aandelen ter waarde van 6,4 miljoen dollar.

DataDistilleries ontwikkelt software waarmee analyses uitgevoerd kunnen worden ten behoeve van direct marketing campagnes, fraudedetectie activiteiten, call centers, kantoren en websites. Het bedrijf is in 1995 opgericht als een afsplitsing van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam en is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie met een omzet van 4,5 miljoen dollar. Negentig procent van de omzet afkomstig is uit Nederland. DataDistilleries heeft momenteel 40 medewerkers. SPSS en DataDistilleries hebben een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van DataDistilleries door SPSS voor circa 6,4 miljoen dollar, bestaande uit 1 miljoen dollar aan contanten en aandelen SPSS, waarvan de waarde voor deze transactie bepaald is op 5,4 miljoen dollar. In de komende twee jaar zullen de aandeelhouders van DataDistilleries tevens additionele contante betalingen ontvangen van in totaal 4,1 miljoen dollar tegen de huidige wisselkoersen, 'afhankelijk van het behalen van groeidoelstellingen voor licentie- en onderhoudsinkomsten van de DataDistilleries software'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/91620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.