Managed hosting door True

Zonnige toekomst voor mobiele middleware

 

Software die mobiele gebruikers verbindt met bedrijfsapplicaties - mobiele middleware - is erg in trek. Volgens Aberdeen Group groeit de markt in 2006 tot 1,5 miljard dollar.

De bevindingen van Aberdeen Group komen overeen met eerdere studies van IDC (1,7 miljard in 2006) en Frost & Sullivan.   Er komt nog heel wat bij kijken, wil een medewerker ergens in het land via zijn mobiele apparaat (een telefoon, notebook of pda) probleemloos kunnen beschikken over data uit een bedrijfsapplicatie en daar zelf ook gegevens in kunnen wijzigen of toevoegen. Dergelijk draadloze toegang staat nog in de kinderschoenen. Zelfs een simpele applicatie als e-mail ondervindt nog hinder. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk met een Blackberry e-mail te lezen, maar je kunt nog steeds geen aangehechte bestanden ontvangen.   Toch meent Aberdeen dat er een zonnige toekomst is voor mobiele middleware. Standaardenharmonisatie, prijsverlaging, verbeterde prestaties en een groeiende vraag naar dergelijke mobiele toepassingen leiden tot marktgroei. Er is vooral veel belangstelling in verticale markten als financële dienstverlening, verzekeringen, telecommunicatie, medicijnindustrie, overheid en productiebedrijven.   Teus Molenaar  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8100). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.