Managed hosting door True

Planlogic sluit aan bij Amista

 

SAP Business One-specialist Planlogic uit Almere is toegetreden tot Amista. Dit is een it-advies- en softwaregroep, gespecialiseerd in het enterprise resource planning (erp)-portfolio van SAP, data-integratie en documentmanagement uit het Vlaamse Aartselaar.

Planlogic is een expert in de implementatie van de business intelligence (bi)-software SAP Business One bij midden- en kleinbedrijven. Bij het in 1990 opgerichte bedrijf, dat zo'n tachtig klanten bedient, werken ruim tien man. Planlogic is in zijn bestaan al diverse keren overgenomen: in 2012 door Provide en in 2016 door Iqibt. Laatstgenoemde stootte het bedrijf in 2018 alweer af, waarna het onder leiding van Marcel Blokland, medeoprichter van iQibt, opnieuw op eigen benen kwam te staan. Daarna kocht Planlogic de lokale SAP-spelers SWBS en System Innovation.

De nieuwe eigenaar is nu, sinds eind september, Amista, een it-huis met circa 250 medewerkers. De groep, gesteund door investeerder Capital A, voert een actief overnamebeleid in een consoliderende SAP-partnermarkt in de Benelux. De aankoop van Planlogic betekent een versterking van de SAP Business One-praktijk.

Boven Amista staat de Ando Group, inclusief de entiteiten Anrova Solutions, Domani Business Solutions, RecoMatics, Smartdoc, V-Chain en Zeibur. Afgelopen juni kocht Ando de Belgische bedrijven Amista en Blents. Vorige maand kondigde de groep aan dat alle onderdelen voortaan verder gaan onder de vlag van de Amista-groep.

De kantoren zijn verspreid over België, Nederland en Luxemburg, en er zijn dochterondernemingen in India en Hongarije. Het aandeelhouderschap ligt voor bij 50 procent bij Capital A en 50 procent bij medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7563506). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.