Managed hosting door True

Investeerder Egeria neemt Superp over

 

Onderhandelingen gesprekken deal overname

SAP-expert Superp haalt investeerder Egeria aan boord voor de financiering van zijn groeiplannen. De Autoriteit Consument & Markt ziet geen concurrentiebezwaren en verleent toestemming aan het verkrijgen van uitsluitende zeggenschap over Superp en zijn dochtervennootschappen.

Superp is sinds 1999 actief als SAP-consultancydienstverlener op de Nederlandse markt. Het bedrijf zegt de laatste jaren een sterke groei te hebben gerealiseerd, onder meer in de kennisdomeinen beveiliging, testing en ontwikkeling. Ook is het dienstenaanbod voor klanten rond de enterprise resource planning (erp)-software van SAP uitgebreid via dochterbedrijven MxBlue (Mendix) en SxBlue (SalesForce).

Er werken ruim driehonderd man bij de Superp-groep, die de ambitie heeft zijn dienstenaanbod de komende jaren flink uit te breiden. Egeria geeft de it-dienstverlener daarvoor de nodige additionele financiële en operationele slagkracht.

Het bedrijf kende rond 2010 een turbulente periode nadat het in financiële problemen belandde en een overname door Ctac mislukte. Daarna kwam de SAP-dienstverlener via een management buy-out en een particuliere geldschieter in rustig vaarwater.

De in 1997 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij ondersteunt bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de vijftig en 350 miljoen euro. Op it-vlak zijn dit bijvoorbeeld Arcus (dat onder andere Infradax kocht) en eerder Ilionx (met een exit eind 2022).  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.