Managed hosting door True

ICT Group koopt logistieke-softwarespeler Incore

 

ICT Group kondigt de overname aan van Incore Software. Dit Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bedrijfskritische logistieke en voorrraadketenbeheer (supply chain)-software.

Incore levert een software-as-a-service-applicatie (Supply Chain Portal) voor een efficiënte samenwerking binnen de supply chain met een planning- en workflow-engine. Dit product is in trek bij de detailhandel. Daarnaast neemt de laatste jaren het gebruik van de software in de bouwsector en de voedselindustrie toe. De huidige eigenaren, Martin en Ferdinand Swaters, zullen onder de vlag van de ICT Group leiding blijven geven aan de onderneming.

Incore is actief in Nederland, België en Duitsland. Klanten zijn Action, Bol.com, Carrefour, Jumbo, Hema en Heijmans. Volgens ICT Group liggen er, gezien de opkomst van complexere logistieke processen en de sterke groei in e-commerce, voor Incore volop kansen om door te groeien in zowel de retail- als bouwsector. In deze sectoren zijn goederen afkomstig van een grote verscheidenheid aan leveranciers in binnen- en buitenland. Door de druk op timing en prijzen is 'operational excellence' noodzakelijk voor een adequate kostenbeheersing.

Karim Henkens, topman ICT Group, licht toe: 'De overname van Incore past in de strategie van ICT om toonaangevend te zijn in een aantal geselecteerde markten. Incore versterkt onze positie in de retail- en logistieke markten waar het bedrijf de krachten bundelt met onze bestaande merken: ICT Logistics, Yellowstar en OrangeNXT. Verder zien we mogelijkheden om deze propositie uit te breiden naar andere Europese landen waar ICT Group actief is.'

Centric

De wortels van Incore gaan terug de jaren tachtig. Toen richtten studenten afkomstig van de technische universiteiten Delft en Twente het bedrijf Incore Automatisering op, de leverancier van Locus Warehouse Management Systems. Zij speelden toen in op de behoefte aan beheersystemen waarmee magazijnprocessen direct waren aan te sturen. In 2003 werd Locus WMS verkocht aan Centric en legde Incore zich een paar jaar later toe op het ontwikkelen van het product Supply Chain Portal.

Bij ICT Group werken ruim tweeduizend medewerkers, verspreid over vestigingen in Nederland, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Zweden. Het ict-bedrijf krijgt financiële ondersteuning van investeerder

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7556096). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.