Managed hosting door True

Main stapt in Deense vastgoedmarktspecialist

 

vastgoed

Main Capital Partners krijgt een meerderheidsbelang in het Deense Unik System Design. Die softwareleverancier richt zich op vastgoedbeheer en juridische administratie en gaat met de investeerder aan boord voor internationale uitbreiding.

Volgens Wessel Ploegmakers, partner bij Main, stond Unik al langer op de radar van de investeerder uit het Nederlandse Den Haag. Hij wil Unik ondersteunen naar een positie van internationale saas-aanbieder op de vastgoedmarkt.

Dat moet op eigen kracht en door overnames gebeuren. In de komende jaren zullen twee nieuwe saas-producten, HabiCen voor woning- en vastgoedbeheer en JustiCase voor juridische administratie, geleidelijk het huidige aanbod vervangen. Ook verwacht Ploegmakers een reeks strategische overnames om het Deense bedrijf internationaal uit te breiden.

Unik-directeur Jens Find was naar eigen zeggen niet actief op zoek naar een overnamekandidaat. Na gesprekken met Main ziet hij in dat dit het juiste moment is om ook buiten Denemarken te groeien. Het huidige management en de huidige eigenaren blijven aan en houden een belang van 40 procent. ‘Voor ons is het meer een partnerschap dan een verkoop’, meldt Find.

Unik

Unik System Design is in 1985 opgricht en telt 240 medewerkers. Het heeft vestigingen in de Deense steden Vejle, Aalborg, Kopenhagen en de Poolse hoofdstad Warschau. Het bedient ruim negenhonderd klanten, variërend van particuliere en openbare woningbouwverenigingen tot advocatenkantoren en juridische bedrijfsafdelingen verspreid door heel Denemarken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7554524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.