Managed hosting door True

SAP koopt ai-assistent voor ict-architecten LeanIX

 

ICT Architectuur

Softwarereus SAP lijft LeanIX in. Met die leverancier van een eigen platform voor het beheer van zakelijke ict-architecturen aan boord verwacht SAP klanten beter te ondersteunen bij procesoptimalisaties waarin ai-oplossingen een grote rol spelen.

Het overgenomen bedrijf uit Bonn levert onder de merknaam Continuous Transformation Platform een platform voor doorlopende bedrijfs- en ict-transformaties. Dat bestaat uit saas-oplossingen die ict-architecten, it-assetmanagers en devops-teams ondersteunen. Bijvoorbeeld om controle en overzicht te houden op hun ict-architectuur en hun saas- en microservices-landschap.

SAP en LeanIX hebben innige banden. Zo is het overgenomen bedrijf tien jaar strategisch partner van de grootmacht uit Walldorf. LeanIX is betrokken bij het Rise with SAP-programma waarin bedrijven geholpen worden bij de transformatie en optimalisatie van hun ict-infrastructuur naar een cloud-omgeving.

Ai-assistent

LeanIX bedient ongeveer duizend klanten, waaronder Adidas, Bosch en Volkswagen. Het platform stelt deze bedrijven in staat hun ict-architectuur en toepassingen te visualiseren en zo een beeld te krijgen welke onderdelen verouderd raken. Ook moet het de toekomstige ict-architectuur van een bedrijf schetsen. LeanIX heeft onlangs een ai-assistent gelanceerd die werkt als aanbevelingsmachine voor it-architectuurtransformaties die in de toekomst liggen.

SAP verwacht de overname in het derde kwartaal van 2023 af te ronden. Eerst buigen de mededingingsautoriteiten zich nog over de aankoop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7553635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.