Managed hosting door True

Dias Group heet Blinqx en EOKM wordt Offlimits

 

Softwareaanbieder Dias Group gaat verder onder de naam Blinqx, terwijl Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) zich heeft herdoopt in Offlimits Expertisecentrum Online Misbruik. Beide organisaties menen dat de nieuwe labels hun lading beter dekken.

Dias Group = Blinqx

De Dias Group uit Barendrecht ging eind 2019 van start, na de overname van de tak Financiële Intermediairs van Unit4 met bijbehorende Dias-producten. De naam Dias staat voor Diamant Assurantie Software. Dit product is ooit door Nationale-Nederlanden in de markt gezet en naderhand in handen gekomen van Unit4. Het portfolio bestaat uit assurantiesoftware en software voor hypotheekadviseurs en heeft een sterke naam in de verzekeringsbranche.

Dias ontpopte zich daarna als een bedrijvenopkoper en reeg de overnames aan elkaar. Inmiddels telt de groep dertien merken in vijf sectoren en ruim honderdduizend gebruikers in zo'n 35 landen. Naast Dias Software betref het Aplaza, Online Group, Hyarchis, MyTP, Finly, Finconnect, Adviesbox, Findata, AllSolutions, Dapas, Akkermans en Basenet.

Omdat de overkoepelende groepsnaam alleen verwijst naar de Dias-producten is voor een bredere naamswijziging gekozen. De groep gaat nu verder onder de paraplunaam Blinqx, een knipoog naar de volledige 'diamant'-naam van Dias. In de komende maanden wordt de nieuwe merkidentiteit stap voor stap verder uitgerold. Of dat betekent dat ook alle huidige softwarelabels worden omgekit is niet duidelijk.

EOKM = Offlimits

Ook het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) heeft zijn naam gewijzigd. De Amsterdamse organisatie opereert verder als Offlimits Expertisecentrum Online Misbruik. Het EOKM zette zich in voor het voorkomen en bestrijden van online-kindermisbruik. Al enige tijd beperkt het bureau zich niet tot aandacht voor seksueel misbruik online, maar houdt het zich ook bezig met thema’s zoals cyberstalken, doxing, hacken en cyberpesten. Daarom werd het tijd voor een nieuwe naam die ook deze activiteiten omvat: Offlimits.

Offlimits is de overkoepelende organisatie van drie bestaande initiatieven: Meldpunt Kinderporno, Helpwanted en Stop it Now.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7514114). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.