Managed hosting door True

FleetGo meldt zich in België na overname EuroTracs

 

Logistieke softwareleverancier FleetGo Group uit Hattem neemt met steun van software-investeerder Main Capital Partners het Belgische EuroTracs over. Dit bedrijf, met hoofdkantoor in Zottegem, biedt sinds 1996 geïntegreerde software- en hardware-oplossingen waarmee klanten hun orderverzending en -uitvoering kunnen stroomlijnen.

De overname van EuroTracs is de tweede add-on-overname sinds Main in september 2022 instapte bij FleetGo, een aanbieder van high-end-telematica-oplossingen voor transportbedrijven. In die maand kocht de investeerder eveneens het Duitse Wanko, een leverancier van software voor warehousing en routeoptimalisatie, en voegde die twee samen tot de FleetGo Group.

De gecombineerde onderneming (bijna twintig miljoen euro aan omzet met zo'n honderdvijftig man) biedt oplossingen voor warehouse-management, transportbeheer en vlootmanagement. Met de overname van EuroTracs komen er een transportmanagementsysteem (eTrans) en orderuitvoeringsoplossing (eConnect) bij, beide cloudgebaseerd. Bovendien is het Zottegemse bedrijf naast de Benelux actief in Frankrijk, wat de geografische reikwijdte van FleetGo vergroot.

Zoals gewoonlijk zal Main als investeerder FleetGo Group verrijken met nieuwe overnames. Het ultieme doel is om met de software slimmere wagenparken te creëren met bruikbare gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken, evenals informatie over het gebruik van voertuigen en diagnose-informatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7506124). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.