Managed hosting door True

Baan-veteraan Van Enter helpt Vanenburg met groeiplan

 

Willem van Enter, chief revenue officer bij Vanenburg.

Softwarebedrijf Vanenburg heeft Willem van Enter (58) benoemd tot chief revenue officer. Van Enter, eerder actief voor Baan, Outsystems, Oracle en VMware, stippelt in zijn nieuwe rol een ambitieus groeiplan uit voor het Puttense ict-bedrijf en geeft leiding aan de marketing- en salesteams om die doelstellingen te behalen.

‘Ik ben iemand die graag iets opbouwt van iets kleins naar iets heel groots. Dat heb ik bij Outsystems ook gedaan.’ Zegt Van Enter, doelend op zijn rol als eindverantwoordelijke voor de EMEA-regio bij dit low-code-ontwikkelingsplatform. Onder zijn leiding is daar in acht jaar tijd de omzet met een factor tien gegroeid, meldt Vanenburg in het persbericht over zijn benoeming. 

Volgens Van Enter is er bovendien een fase aangebroken waarin 'startup-plus' Vanenburg gaat doorgroeien. Het bedrijf wil de activiteiten in de Benelux, Frankrijk en de VS flink uitbreiden en gaat actief op zoek naar nieuwe klanten binnen de productiesector, toeleveranciersketen, logistiek , detail- en groothandel. Met het ontwikkelplatform Rappit slaat Vanenburg de brug tussen data uit legacysystemen en moderne analysemogelijkheden via ai en machine learning en helpt het softwarebouwers en systeemintegratoren aan het versnellen van software-ontwikkeling.

Jan Baan

Van Enter kent het dna van Vanenburg goed. Hij werkte tussen 1992 en 1998 voor Baan Company en hield altijd contact met Jan Baan die in 2009 Vanenburg oprichtte. Inmiddels zijn Baans zonen Ardjan (ceo), Paul (cfo) en Bernhard (directeur strategische samenwerkingen) er actief. Van Enter: ‘Het is bijzonder om nu samen te werken met de zonen van Jan.’ Jan Baan, 77 jaar inmiddels, is als chairman betrokken bij Vanenburg.

Van Enter, die een bachelor Informatica op zak heeft, is al ruim dertig jaar actief in de ict-sector. In zijn tijd bij Baan Company was hij verantwoordelijk voor de verkoop aan internationale klanten en het verkoopkanaal. Later hielp hij Oracle met het opzetten van de markt voor bedrijfsapplicaties in de Benelux, leidde hij de Benelux Technology-tak en was hij actief binnen de EMEA-organisatie. Ook werkte hij als managing director voor VMware Benelux.

Google en legacy

De chief revenue officer is op 1 mei, de dag van de arbeid , gestart en ziet veel kansen in de markt voor Vanenburg en het Rappit-platform dat gebruikmaakt van Google Cloud-diensten voor data-analyse. Van Enter: ‘Men roept vaak dat je zo snel mogelijk van je legacy af moet, maar bedrijven kunnen die systemen vaak helemaal niet zomaar overboord gooien en opnieuw beginnen. Dan valt de bedrijfsvoering stil. Met behulp van onze software kunnen ze stap voor stap over naar een nieuwe omgeving.

Hij heeft veel vertrouwen in het bedrijf en het naar de markt brengen van Rappit. 'Daarmee kun je op korte termijn meer waarde uit legacy halen zonder big bang.’ Ook hebben klanten volgens hem genoeg van de vendor lock-in van low-code-platforms en zijn ze op zoek naar alternatieven om snelenterprise-grade-applicaties’ te bouwen', doceert hij in verkoop- en marketing-vocabulaire.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7502289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.