Managed hosting door True

Pensioenfonds Wolters Kluwer in zee met Lumera

 

Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland (Spwkn) heeft gekozen voor de nieuwe polis-administratiesoftware van Lumera. Het betreft de oplossing Lumera AxyLife. Voor het Zweedse softwarebedrijf is dit een mooie opsteker. Het kocht het Utrechtse AxyWare, leverancier van AxyLife, eind vorig jaar om de Nederlandse markt te betreden en plukt daar nu al de vruchten van.

Spwkn is een pensioenfonds voor Nederlandse werknemers en gepensioneerden van software- en informatieconcern Wolters Kluwer. Het fonds heeft ongeveer 7.400 deelnemers en activa met een beheerd vermogen van een miljard euro. De aanschaf van de Lumera AxyLife-software maakt deel uit van een moderniseringstraject met als doel een efficiëntere polis-administratie met nieuwe digitale diensten voor de deelnemers. De oplossing ondersteunt ook de nieuwe wetgeving, die ingrijpende veranderingen met zich meebrengt voor het pensioenstelsel en een grote impact heeft op pensioenfondsen.

'Ons administratieplatform had een update nodig en we zouden deze beslissing ook zonder het nieuwe pensioenstelsel hebben genomen. De komende hervormingen maakte dit alleen maar urgenter,' zegt Krista Nauta, directeur van het pensioenfonds van Wolters Kluwer.

Bewezen oplossing

Aan de hand van een 'request for propsal' verkende Spwkn de markt voor een nieuwe administratieoplossing als opvolger van het IVPA-pakket van Visma Idella. Het fonds wilde een bewezen oplossing, op basis van moderne technologie. Een die de functionaliteit biedt om zowel het huidige als het nieuwe pensioenstelsel te ondersteunen. Uiteindelijk viel de keuze op Lumera AxyLife. De uitrol werd begin februari afgerond na een implementatieperiode van zes maanden.

Nauta kijkt terug op een succesvolle en snelle implementatie. 'We hebben ook geen externe specialisten hoeven in te schakelen. De invoering hebben we samen met het team van Lumera gedaan.' Ook aankloppen bij Wolters Kluwer voor eventueel extra advies was niet im Frage. 'Wij zijn een zelfstandige organisatie binnen het concern. Wolters Kluwer heeft veel software in huis, maar geen pensioensoftware.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7486042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.