Managed hosting door True

Keylane vernieuwt pensioenadministratie TKP

 

Pensioenuitvoeringsorganisatie TKP Pensioen heeft een belangrijke stap gezet in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Na een selectietraject heeft TKP gekozen voor Plexus, het cloudplatform voor de leven- en pensioenbranche van Keylane, om de pensioenadministratie te vernieuwen. De Groningse pensioendienstverlener heeft hiervoor een intentieverklaring getekend met het Utrechtse softwarebedrijf voor verzekeraars en pensioenbedrijven.

TKP Pensioen, een dochter van Aegon Nederland, is een grote speler op de Nederlandse markt voor pensioenuitvoering met zo’n 3,8 miljoen deelnemers, ruim honderdduizend werkgevers en zestien pensioenuitvoerders. TKP werkt nu nog met het zelfgebouwde systeem PPS (Pensioen Producten Systeem). Het is gebaseerd op Oracle-databases en de processen zijn gebouwd in Oracle PL/SQL en BPMOne. 'Het systeem is een jaar of twintig oud en hoewel het nog goed werkt, hebben we niet gekozen voor doorontwikkeling maar voor een cloudoplossing', zegt woordvoerder Valentijn Bolhuis.  

Jonathan Koopmans, chief technology officer van TKP, licht de keuze toe: ‘Het platform van Keylane past het beste bij onze ambitie en doelstelling: het bieden van een uitvoerbare, uitlegbare en betaalbare oplossing voor het nieuwe pensioenstelsel. Plexus heeft zich inmiddels al bewezen op de Nederlandse markt. Zo kunnen we straks snel specifieke regelingen in de pensioenadministratie inrichten en onze klanten een flexibele en schaalbare oplossing bieden met een hoge mate van automatisering van alle kernprocessen. Afgelopen najaar konden we in een succesvolle proefconcept al een solidaire premieregeling op hoofdlijnen configureren.’

Het afnemen van het cloudplatform voor de vernieuwing van de pensioenadministratie is een bewuste keuze van TKP. Koopmans: ‘We willen ons blijven onderscheiden in klantbediening – dat is waar onze kracht ligt. De portalen voor onze klanten blijven we zelf ontwikkelen. Ook de functionele inrichting en productconfiguratie van Plexus doen we zelf, net als bijvoorbeeld data-analyse. We integreren Plexus dan ook in het informatielandschap dat we de afgelopen jaren hebben vernieuwd.’

Keylane

Voor Keylane is het contract met TKP een mooie opsteker in een van oudsher traditionele markt die vanwege het nieuwe pensioenstelsel behoorlijk is opgeschud met diverse toetreders die moderne softwareoplossingen aanbieden. Het bedrijf uit de Domstad moest dan ook de afgelopen jaren flink investeren in een nieuw cloudgebaseerd systeem. Dit Plexus wordt met name gebruikt in Denemarken, waar het pensioenstelsel veel overeenkomsten heeft met het nieuwe Nederlandse stelsel. Niet verwonderlijk dan ook dat er ook een Deense pensioensoftwareleverancier actief is geworden op de Nederlandse markt. Dit Festina Finance sleepte vorig jaar orders in de wacht van de grote pensioenuitvoerders APG en AZL. Overigens wist Keylane in Nederland eerder al het ABN Amro Pensioenfonds als Plexus-klant binnen te halen.

Keylane wilde afscheid nemen van de twee oude pensioenplatformen Maia (van oud-dochterbedrijf Actuera) en Lifetime (van het overgenomen Inovita, een onderdeel van APG). Klanten die Maia gebruiken, hebben nog tot 1 januari 2025 de tijd om over te stappen op Plexus of een ander systeem. Bij Lifetime ligt dat anders: daar is na protesten van klanten besloten om de ondersteuning voor onbepaalde tijd te verlengen.

Bij het bedrijf werken ruim 750 man die diensten aan zo'n 225 klanten in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en de Nederlandse Antillen. De omzet van Keylane ligt rond de honderd miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7460277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.