Managed hosting door True

Visma begint aan Duits avontuur

 

Duitsland

De Noorse softwaregroep Visma richt zijn pijlen ook op de Duitse markt. De eerste overnames zijn gerapporteerd: de in Berlijn gevestigde softwarebedrijven H&H en BuchhaltungsButler.

Na eerder in Nederland via een buy-and-build-strategie een sterke positie te hebben opgebouwd en de entree op de Belgische en Franse it-markten wil Visma zich nu ook laten gelden in Duitsland. Een spannende markt, stelt Merete Hverven, bazin van het software-investeringsvehikel. Veel softwarebedrijven en hun klanten moeten nog de overgang naar de cloud maken. En nieuwe wetgeving, zoals de Onlinezugangsgesetz, zorgt voor een toenemende digitalisering van de overheidsadministratie en -diensten.  

In deze traditionele, gefragmenteerde markt ziet Visma dan ook kansen liggen. Dat leidde recent tot twee overnames: H&H en BuchhaltungsButler. H&H is een softwareleverancier voor gemeenten in Duitsland en biedt een enterprise resource planning (erp)-pakket voor boekhouding, facturering, begroting en belastinginning. BuchhaltungsButler levert online financiële beheersoftware voor kleine bedrijven met een focus op boekhoudkundige automatisering. Beide bedrijven blijven onder hun eigen naam actief op de Duitse markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7458582). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.