Managed hosting door True

Infor viert jubileum met ode aan industriële sector

Ook band met Baan Company wordt genoemd

 

Het is feest bij Infor. De van oorsprong Amerikaanse erp-leverancier bestaat twintig jaar en viert dat met een ode aan de industrie. Ook gaat het bedrijf in op de diepgewortelde band met Nederland. Na verschillende overnames vormt de software van Baan Company nog altijd de basis van de erp-cloudsoftware voor productiebedrijven: Infor LN.

Deze maand staan tal van activiteiten voor klanten, partners en medewerkers op stapel. Tijdens die evenementen staat de erp-leverancier stil bij het verleden, het heden en vooral de toekomst van het bedrijf. Hein Kivits, landendirecteur Benelux bij Infor, meldt dat zijn bedrijf de klanten dankbaar is voor hun vertrouwen door de jaren heen. 'Onze visie is dat wij alleen slagen als onze klanten slagen.’

Kivits claimt dat Infor als één van de eersten in de sector applicaties leverde met een gebruikerservaring op consumentenniveau. Ook is het bedrijf voorloper in het gebruik van de publieke cloud, opensource en multi-tenant-industriespecifieke erp via de cloud, stelt de directeur. Dat moet volgens hem het fundament vormen van toekomstbestendige, digitaal gedreven organisaties. 

Baan

Infor werd in 2002 onder de oorspronkelijke naam Agilisys opgericht en leverde voornamelijk software voor de productie- en voedingsmiddelenindustrie. In 2004 werd de naam veranderd in Infor Global Solutions. Hoewel Infor dit jaar het twintigjarig bestaan viert, gaat zeker in Nederland de historie nog een stuk verder terug. In 2006 nam Infor SSA Global Technologies over. SSA was in de periode daarvoor, na enkele andere overnames, eigenaar geworden van Baan, dat in Nederland al in 1978 startte.

De huidige erp-cloudsoftware voor productiebedrijven, Infor LN, is nog altijd gebaseerd op de software van Baan Company. Het ict-bedrijf van de broers Jan en Paul Baan, dat in de jaren negentig van de vorige eeuw enorm succesvol was. ‘Daarmee is de technologie-expertise van Infor in Nederland dus nog dieper geworteld’, concludeert Infor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7444751). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.