Managed hosting door True

Main Capital stapt in markt logistieke software

 

vrachtwagen

Main Capital Partners neemt het Duitse Wanko en het Nederlandse FleetGo over. De investeringsmaatschappij voegt de twee bedrijven samen tot een nieuwe logistieke-software-onderneming onder de naam FleetGo Group zal dragen.

Wanko heeft een sterke positie in de markt voor transportoplossingen en biedt software voor warehousing en routeoptimalisatie. Het bedrijf uit Ainring (Beieren) is actief in de Duitstalige regio en bedient klanten als Coop, Edeka, Linde en Rossmann.

FleetGo uit Hattem richt zich op high-end telematica-oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. De oplossingen worden gebruikt voor tachograaf-download- & -file- management, tachograaf-data-analyse, rijtijdenmanagement, rijgedragmonitoring, brandstofverbruik en real-time GPS tracking. Klanten zijn onder andere DHL en Reym.

De gecombineerde onderneming (bijna twintig miljoen euro aan omzet met zo'n honderdvijftig man) biedt oplossingen voor warehouse management, transportbeheer en vlootmanagement. Zoals gewoonlijk zal Main als investeerder FleetGo Group verrijken met nieuwe overnames. Het ultieme doel is om met de software slimmere wagenparken te creëren met bruikbare gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken, evenals informatie over het gebruik van voertuigen en diagnose-informatie.

De laatste tijd is er de nodige beweging zichtbaar op de logistieke-softwaremarkt. Volgens financieel adviesbureau CFI groeit het aantal investeringen (zie kader in dit artikel) omdat wereldwijd de logistieke voorraadproblemen, ontstaan tijdens de coronacrisis, nog steeds niet voorbij zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7411522). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.