Managed hosting door True

Visma maakt debuut op Franse markt

 

Boekhoudsoftwareleverancier Visma neemt het Franse Inqom over. Met de overname van dat bedrijf uit Parijs stapt het van oorsprong Noorse en beursgenoteerde softwarebedrijf de Franse markt op.

Inqom biedt software die boekhoudprocessen automatiseert door middel van kunstmatige intelligentie en heeft bijna honderd werknemers in dienst.

Door de overname en de introductie op de Franse markt komt het aantal landen waarin Visma actief is uit op 29. Het gaat om landen in Europa en Zuid-Amerika.

De overname past in de groeistrategie van Visma dat op eigen kracht en door overnames wil groeien. Visma, ook in Nederland en België gevestigd, levert boekhoudsoftware via cloud computing, ofwel software-as-a-service. Het heeft klanten in zowel de private als publieke sector en richt zich specifiek op software voor erp, hrm en digitalisering binnen de overheid.

Het bedrijf verwacht in Frankrijk veel van de markt voor accountantskantoren Die klanten zijn steeds vaker op zoek naar software die boekhoudprocessen in hoge mate automatiseren.

Overname nummer 31

Het Franse Inqom blijf onder de eigen naam actief in de Franse markt, ook blijft het huidige bestuur aan. Intussen blijft Visma andere leveranciers opslokken. Inqom is de 31ste overname in 2022, In 2021 nam het bedrijf in totaal 42 bedrijven over. Ook in de Benelux werden al vele bedrijven door Visma overgenomen zoals Raet, Appical en Davilex. IonProjects en Lyanthe en Teamleader. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7407022). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.