Managed hosting door True

Wolters Kluwer kiest voor standaard platforms

 

Wolters Kluwer

De technologiearchitectuur van Wolters Kluwer is steeds meer gebaseerd op wereldwijd schaalbare platforms die gebruikmaken van gestandaardiseerde componenten. Een steeds groter deel van de oplossingen wordt ‘cloud-first’ gebouwd. De software-uitgeverij heeft een goed eerste halfjaar 2022 achter de rug met een omzet van 2,6 miljard euro (+ 7 procent) en tien procent (organische) groei van de winst (527 miljoen euro).

Nancy McKinstry, ceo en voorzitter van de raad van bestuur van software- en informatieconcern Wolters Kluwer, verklaarde: 'De eerste helft van het jaar werd gekenmerkt door een sterke, beter dan verwachte organische groei die, samen met wisselkoersschommelingen, onze marges ten goede kwam. Alle divisies lieten groei zien in expertoplossingen en een sterke klantenbinding. We hebben onze vooruitzichten voor het hele jaar bijgesteld en zijn ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om de uitdagingen in verband met de toenemende economische en geopolitieke tegenwind het hoofd te bieden.'
Op basis van de halfjaarcijfers past de onderneming zijn vooruitzichten positief aan, al houdt McKinstry wel een slag om de arm wat betreft de organische groei. 'Die was in het eerste halfjaar beter dan verwacht, maar we verwachten dat het organische momentum in de rest van het jaar zal vertragen.' Verder voorziet de topvrouw dat dat de marges in het tweede halfjaar een afspiegeling zullen zijn van de toegenomen personeelswerving en investeringen. 

Bedrijfskosten

Meer dan de helft van de bedrijfskosten heeft betrekking op de werknemers, die de oplossingen creëren, ontwikkelen, onderhouden, verkopen, implementeren en ondersteunen bij klanten. Veel van de oplossingen bevatten geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, natuurlijke taalverwerking, robotische procesautomatisering en voorspellende analyses. De ontwikkelingsteams gebruiken klantgericht, contextueel ontwerpen en ontwikkelen oplossingen op basis van het scaled agile framework.

De inkomsten uit Rusland, Belarus en Oekraïne (voornamelijk in Governance, Risk & Compliance) vertegenwoordigden minder dan 0,5 procent van de groepsinkomsten in 2021 en de eerste helft van 2022, aldus het halfjaarbericht van Wolters Kluwer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7393895). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.