Managed hosting door True

APG vernieuwt pensioenadministratie met Festina

 

sparen

Pensioenuitvoerder APG gaat met behulp van het Deense softwarebedrijf Festina Finance een systeem voor de polis- en kapitaaladministratie ontwikkelen voor de aangesloten pensioenfondsklanten, waaronder ABP en BpfBouw. Het gaat in totaal om 4,8 miljoen deelnemers.

Het te bouwen systeem ondersteunt het nieuwe pensioenstelsel, dat veel veranderingen voor de pensioenuitvoering met zich meebrengt, alsook voor de ondersteunende automatisering (lees: nieuwe pensioenadministraties). APG kiest dit Deense softwarebedrijf, omdat het Nederlandse pensioenstelsel wordt omgezet naar een systeem waarvan onderdelen in Denemarken al gangbaar zijn. Anders dan nu wordt in de nieuwe contracten de individueel door deelnemers opgebouwde pensioenpot bepalend voor de pensioenuitkering. Festina Finance heeft een it-systeem ontwikkeld dat is gericht op het ondersteunen van dergelijke pensioenen (in vaktaal als ‘defined contribution’ omschreven). Het bedrijf heeft dit systeem ook geleverd aan het grootste pensioenfonds in Denemarken.

In het ontwikkeltraject is overeengekomen dat Festina in het begin intensieve begeleiding biedt, waarna APG de volledige verantwoordelijkheid overneemt. Het Festina Finance Life and Pension-systeem wordt volledig geïntegreerd in het it-landschap van APG.

Het cloudplatform is opgebouwd vanuit een drielaagsmodel, met een generieke laag, een landenlaag en een klantspecifieke laag. Binnen deze structuur zijn pensioenregelingen volledig te configureren zonder verdere softwareaanpassing of codeontwikkeling. Festina (negentig werknemers) heeft ruim veertig veertig klanten en vestigingen in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7369879). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.