Managed hosting door True

TSS koopt Pantheon Automatisering

 

De bedrijfssoftwaregroep Total Specific Solutions (TSS) heeft Pantheon Automatisering overgenomen. Deze softwareleverancier uit Heerenveen richt zich op de productie-, handel- en servicesector. Er werken zo'n 130 man; de omzet ligt op circa vijftien miljoen euro. Van oudsher is er veel IBM-kennis in huis.

Het in 1986 opgerichte Pantheon bedient klanten uit het midden- en kleinbedrijf vanuit Heerenveen, Deventer, Woerden en Son. Voormalig mede-eigenaar Henk Lankman vertrekt, nu de deal met TSS is afgerond, als directeur bij het softwarebedrijf en geeft het stokje door aan Tom van Noort. Adviesbureau Marktlink begeleidde de overname.

Het productportfolio bestaat uit Pantheon ERP, een branchespecifieke oplossing voor productie-, handels- en servicebedrijven, FreshNG (dat informatiestromen inzichtelijk maakt voor bedrijven uit de sector agf: aardappels, groente en fruit), Pantheon Financieel (boekhoudpakket), Pantheon HRM (software voor personeelszaken, inclusief loon-, en salarisverwerking en arbeidsvoorwaarden) en Pantheon Hosting (IBM-hostingdiensten vanuit een datacenter van Equinix).

Overnamejacht

Voor TSS betekent de acquisitie van Pantheon alweer de dertiende transactie in 2022. De blik is daarbij met name gericht op het buitenland. Bij negen ervan gaat het om bedrijven buiten Nederland: Scepia, Rohde & Schwarz Cybersecurity en Adapt Informatique (Frankrijk), Webcentric/Price2Spy (Servië), Sygnity (Polen), Espacio Information Technology (Spanje), Scope Solutions (Zwitserland), Gesinf (Italië) en Waer Systems (Verenigd Koninkrijk).

De Nederlandse overnames zijn naast Pantheon OSL Europe, Intramed en Tans.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7362043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.