Managed hosting door True

Main brengt King Software onder bij Björn Lundén

 

Eigenaar Main Capital Partners schuift King Software, dat oplossingen levert voor boekhouding, financiële administratie en enterprise resource planning, onder bij een andere deelneming: Björn Lundén. Voor deze Zweedse leverancier van software voor boekhouding en financiële administratie betekent dit de eerste overname buiten het moederland en de entree op de Benelux-markt.

Main Capital Partners werd in in juli 2021 meerderheidsaandeelhouder van Björn Lundén. Met steun van de investeerder verwierf het bedrijf daarna TimeKeeper en QLogic, beide leveranciers van software voor tijds-, project- en onkostenmanagement. Daar komt nu dus King Software bij dat net als de Björn Lundén-groep software levert aan vergelijkbare klanten in accountancy en mkb maar wel een aanvulling vormt op het portfolio van het Zweedse bedrijf.

Het idee is dat er door de samenvoeging zowel in Scandinavië als de Benelux nieuwe mogelijkheden ontstaan om klanten te werven voor een breder pallet aan cloudoplossingen om de bedrijfsvoering te ondersteunen. De gecombineerde groep bedient ongeveer veertigduizend klanten (waarvan zo'n negenduizend King-klanten) en heeft een gezamenlijke omzet van ongeveer dertig miljoen euro. Er werken zo'n tweehonderd medewerkers. Nieuwe acquisities zijn in aantocht.

Main Capital nam in november 2019 Quadrant Automatisering over, beter bekend onder de handelsnaam King Business Software. In 2020 voegde Main het samen met twee andere overgenomen financiële-softwarebedrijven - Muis en Ctrl - tot King Software. Dit fusiebedrijf heeft kantoren in Heemskerk en Rotterdam en 82 mensen in dienst. De merknaam blijft na de overname door Björn Lundén gehandhaafd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7357571). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.