Managed hosting door True

Vanderlande zet JD Edwards-erp in Oracle Cloud

 

Vanderlande is bekend van de bagagebanden op luchthavens.

De logistieke en financiële processen van Vanderlande verlopen sinds kort via de cloud. De Veghelse transportsysteemleverancier, bekend van de bagagebanden op luchthavens, migreerde zijn JD Edwards-systeem voor enterprise resource planning (erp) naar de Oracle Cloud. Oracle-partner Quistor zorgde dat het bedrijfskritische systeem tijdens het migratieproces niet te vaak uitviel.

Vandelande gebruikt al jaren een lokaal draaiende versie van JD Edwards voor veel interne bedrijfsprocessen. De database zat echter tegen zijn grenzen aan, terwijl het bedrijf door verdere groei juist een toename van transacties verwacht.

Omwille van de schaalbaarheid en toekomstbestendigheid besloot Vanderlande het erp-systeem te verhuizen naar Oracle Cloud Infrastructure. Hiervoor moest onder meer de tot dusver gebruikte IBM-database worden vervangen door een Oracle-database. Ook moest de applicatie integreren met ruim honderdtwintig interfaces. Aangezien het bedrijf het systeem beschouwt als het kloppende hart van de logistieke en financiële processen, moest alles gebeuren zonder te veel systeemuitval.

Quistor

Oracle Platinum-partner Quistor in Bergen op Zoom voerde de migratie uit. Volgens verkoopdirecteur Michel Sluymers verliep het werk voorspoedig. 'We hebben het project in korte tijd succesvol live kunnen brengen door een strakke planning en met beperkte impact op productie.' Naar eigen zeggen ondersteunt de dienstverlener dagelijks meer dan 250 internationale klanten die gebruikmaken van Oracle-cloudtechnologie.

Erp-systeem JD Edwards is sinds 2005 onderdeel van Oracle. Het gelijknamige bedrijf achter het systeem werd opgericht in 1977. In 2003 werd het gekocht door Peoplesoft, dat twee jaar later in handen van Oracle kwam. Oracle levert de applicatie nog steeds, onder de namen JD Edwards EnterpriseOne en JD Edwards World.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7357493). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.