Managed hosting door True

Grootste overname AMCS: het Duitse Quentic

 

Handen schudden

AMCS, een leverancier van software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingbranche, heeft de Duitse branchegenoot Quentic gekocht. Dit bedrijf biedt software voor milieu-, gezondheids-, veiligheids- en kwaliteitsbeheer. Het Ierse AMCS is ook in de Benelux actief, met een hoofdkantoor in Rotterdam.

AMCS (Advanced Manufacturing Control Systems) is een van de grotere softwarebedrijven ter wereld voor de milieu-, utiliteit-, recycling- en grondstofindustrie. Het bedrijf, met zijn hoofdzetel in het Ierse Limerick, heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië en meer dan achthonderd werknemers in twaalf landen. De aankoop van het uit Berlijn afkomstige Quentic (voorheen EcoIntense) is de grootste acquisitie tot nu toe. Over de koopsom zijn geen details vrijgegeven.

Door de inlijving van Quentic verbreedt AMCS zijn marktfocus naar de industrie. Ook daar wil het zijn software verkopen waarmee voorraadketens efficiënt zijn in te richten met als doel het verminderen van afval en risico's.

Bij Quentic werken ruim 250 man. Vestigingen zijn er in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Denemarken, België (Gent), Nederland (Amsterdam), Frankrijk, Spanje en Italië.

In 2016 kocht AMCS het Nederlandse GMT Europe. Onder meer de gemeente Rotterdam en Regio Gooi en Vechtstreek zijn klant. In België neemt onder andere Sofico de software af.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7356991). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.