Managed hosting door True

Centric vernieuwt bedrijfsvoering met IFS Cloud

 

Centric heeft voor de bedrijfsvoering gekozen voor IFS Cloud als nieuw enterprise resource planning (erp)-software. IFS-partner Eqeep zal de oplossing implementeren, ondersteunen én uitrollen over alle activiteiten van Centric in de tien Europese landen waar de automatiseerder actief is.

Centric werkte met een gedecentraliseerd it-bedrijfsmodel. Elke landenvestiging was verantwoordelijk voor zijn eigen it-oplossingen, die vaak verouderd waren geraakt. Dit maakt het moeilijk om innovaties door te voeren en groei te realiseren. In de nieuwe strategie vormt daarom een belangrijk onderdeel het centraliseren van de kernactiviteiten van de aparte it-afdelingen.

Door alle modules binnen IFS Cloud af te nemen - van resourceplanning, personeelszaken en projecten tot aan service management en financiën - wil Centric de activiteiten van zijn bedrijfsonderdelen stroomlijnen en beter coördineren. Daarnaast zorgt het centrale cloudplatform van IFS er voor dat er een einde wordt gemaakt aan 'shadow it': het gebruik van applicaties, cloud services en hardware die niet zijn goedgekeurd door de it-afdeling.

Industry solution

Hoewel de Zweedse erp-softwareleverancier vaak wordt geassocieerd met branches als de maritieme sector, de olie- en gaswereld, defensie en de (maak)industrie beschikt het begin 2021 geïntroduceerde IFS Cloud ook over een specifieke 'industry solution' voor de zakelijke dienstverlening, licht Centric toe. Bovendien heeft het softwarebedrijf de laatste jaren werk gemaakt van zijn productportfolio rond it-servicemanagement en 'moments of service' ('customer satisfaction management', zoals klantfeedback).

Volgens Centric sluiten de bedrijfsprocessen goed aan bij de standaard functionaliteit die IFS biedt. Het bedrijf heeft ervaring opgedaan met de erp-software; Centric maakte al gebruik van IFS in Scandinavië.

Na de implementatie van IFS Cloud door partner Eqeep zullen naar verwachting zo'n achthonderd medewerkers van Centric volop gebruikmaken van de erp-software. Daarnaast zijn er nog vele gebruikers binnen het bedrijf die enige interactie met IFS Cloud-modules zullen hebben. Deze gebruikers bevinden zich in tien landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Roemenië, Zweden en Zwitserland. Vooralsnog gaat Centric geen IFS- modules implementeren bij klanten.

  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7353082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.