Managed hosting door True

Main Capital neemt BCS (hrm) en Pro4all (bouw) over

 

Main Capital Partners versterkt met de overname van BCS, leverancier van human resource management- en salaris-software haar positie in de hrm-markt. Ook kondigt de investeerder de koop aan van Pro4all, software-specialist voor de bouwsector.

Op hrm-gebied stapte de software-investeerder eerder in bij Perbility (hr-software) in Duitsland, SDB (hr- en payroll-oplossingen voor zorginstellingen), Textkernel (ai-software voor hr in Nederland en Assessio (e-assessment tools en talent management) in Zweden. Nu komt daar BCS bij. Doel van de Haagse investeerder is een groot platform-bedrijf te ontwikkelen dat in Europa marktleider kan worden op hrm-gebied.
  
BCS heeft veertig jaar ervaring in het leveren van software op gebied van personeelszaken. Het productaanbod omvat oplossingen voor salarisadministratie, employee benefits, urenregistratie, workflow management en personeelsplanning. De productsuite is verder uitgebreid na de overname van Polaris in 2019. Hierdoor kon BCS de saas-activiteiten versnellen en geïntegreerde hr-software aanbieden.
Charly Zwemstra, algemeen directer van Main, ziet op dit gebied diverse consolidatiemogelijkheden. Hij noemt salarisverwerking en hrm interessante softwaresegmenten met een groot groeipotentieel. Zwemstra: ‘Het effectief beheren van human resources is tegenwoordig nog belangrijker geworden door de druk op kosten, het toegenomen belang van werknemerswelzijn en de grote vraag naar talent.’

Pro4all

Ondanks de recente verkoop van Gis-specialist Locatiqs aan het Franse Sogelink blijft Main actief in de bouwsector. Vanmorgen maakte de investeerder bekend een meerderheidsbelang te hebben genomen in Pro4all in Woerden werd 20 jaar geleden opgericht door Derk van der Woude, eerder directeur van Kraan Bouwcomputing. Main-directeur Zwemstra voorziet een sterke groei in de bouw, mede door de acute woningnood in Nederland.

Volgens hem is Pro4all goed gepositioneerd om de kwaliteitsborging te ondersteunen, terwijl de software het gehele bouwproces optimaliseert en uiteindelijk de kosten verlaagt. ‘De oplossingen van Pro4all zullen alle belanghebbenden in de bouwmarkt bedienen.’ Zwemstra denkt aan selectieve acquisities in deze gefragmenteerde markt. Vorig jaar nam hij al Zig uit het Noord-Hollandse Huizen over, leverancier van software voor de vastgoedbranche.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7346890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.