Managed hosting door True

IBM maakt cloudmigratie bij SAP eenvoudiger

 

Data cloud

Technologiebedrijven IBM en SAP verdiepen hun samenwerking op het gebied van cloud computing. IBM vereenvoudigt de migratie van lokale SAP-workloads naar de IBM Cloud. Ook is de beveiliging van erp-software in de cloud verbeterd, stelt IBM. Big Blue springt met de stappen in op de situatie waarin bedrijven cloudplatformen van meerdere leveranciers gebruiken.

SAP-klanten konden al langer gebruikmaken van de IBM Cloud, evenals van andere cloudplatformen zoals AWS, Azure en Google Cloud. Veel organisaties hebben tegenwoordig een hybridecloudstrategie, waarbij de verplaatsing van bedrijfskritische workloads en toepassingen goed beveiligde cloudomgevingen vereist.

Beveiliging

IBM verbetert de beveiliging van SAP-applicaties op het IBM-cloudplatform. Ook komen er nieuwe toepassingen om S/4Hana sneller vanuit een eigen datacenter naar de IBM-cloud te migreren.

Volgens IBM zorgt een migratie van de erp-software vanuit een eigen datacenter naar de IBM-cloud voor lagere beheerkosten. Ook kunnen bedrijven meer omzet behalen door sneller hun ict-infrastructuur aan te passen, aldus IBM en SAP. Naar eigen zeggen hielp het tweetal honderden klanten aan duizenden afzonderlijke projecten om systemen en bedrijfsprocessen te moderniseren op basis van een open, hybride cloudaanpak. De samenwerking tussen IBM en SAP gaat terug tot de jaren zeventig.

Vorig jaar zomer kondigde SAP een vergelijkbare samenwerking aan met Google, voor gemakkelijkere migratie van workloads naar Google Cloud Platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7316721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.