Managed hosting door True

Infor stoot weer deel af: bibliotheek-tak naar Axiell

 

Na eerder al de enterprise asset management (eam)-activiteiten aan het Zweedse Hexagon te hebben verkocht, doet Infor nu de bibliotheeksoftware van de hand. Het eveneens uit Zweden afkomstige Axiell rondt de overname van Infor Library & Information Solutions af in februari. Een verkoopsom is niet gemeld. Axiell uit Lund levert software en it-diensten aan de culturele sector.

Infor Library & Information Solutions, voorheen bekend als een activiteit van het Canadese Geac (in 2006 gekocht door Infor), is altijd een vreemde eend in de bijt geweest in het Amerikaanse enterprise resource planning (erp)-softwareconcern. Het voerde een eigen koers met eigen software voor bibliotheken, archieven en musea, gebaseerd op Caché, het databasemanagementsysteem van Intersystems. Als zelfstandige kleine business-unit is het actief in met name Canada, Frankrijk en Nederland alsook klanten in Australië, België, Griekenland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Al jaren was het de vraag wanneer het onderdeel zou worden afgestoten, maar Infor hield de bibliotheekdivisie binnenboord vanwege de sterk branchegerichte focus van het softwareconcern. Die strategie is met de nieuwe (volledig) eigenaar Koch Industries recent aangescherpt tot de industriële productie en de zorgsector. Niet-kernactiviteiten, zoals bibliotheeksoftware, worden in de etalage gezet.

Expansie

Het Zweedse Axiell heeft nu Infor Library & Information Solutions opgepikt voor een niet nader bekend gemaakt bedrag. Het bedrijf is in de jaren tachtig opgericht als softwareleverancier voor openbare bibliotheken in Zweden. Daarna groeide het uit tot een internationale aanbieder, eerst in Scandinavië en later daarbuiten. In 2013 nam het Nederlandse Adlib Information Systems uit Maarssen over, een aanbieder van een collectiebeheersysteem voor musea, archieven en bibliotheken. 

De overname van de Infor-tak past in de expansiestrategie van Axiell, waarbij klanten, in hun eigen tempo, worden overgezet naar het cloudplatform Quria. Bij de Infor-bibliotheeksoftware gaat om zo'n 180 klanten; Axiell claimt drieduizend bibliotheken en andere culturele instellingen te bedienen vanuit 28 kantoren wereldwijd.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7302784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.