Managed hosting door True

Kraan breidt portfolio uit met BouwVision

 

BouwVision en Kraan Bouwcomputing gaan vanaf dit jaar door onder de naam van Kraan. Daarmee ontstaat een softwarehuis dat producten voor calculatie, 2d-meetstaten, BIM-calculatie en financi├źn aanbiedt met daarbij een op de bouw toegesneden Microsoft Dynamics-portfolio. Beide organisaties behoren tot de Treetop-groep van investeerder Nedvest.

BouwVision is een door Herke ICT ontwikkeld enterprise resource planning (erp)-oplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics en aangevuld met specifieke functies voor de bouw.

Kraan zocht al enige tijd naar een geschikte kandidaat om verder te groeien. Met de overname van de Herke ICT Groep door eigenaar-investeerder Nedvest begin vorig jaar kwam die er in de vorm van BouwVision. Door de krachten te bundelen, is de klantenkring - middelgrote en grote bouwbedrijven - een ruimer productaanbod aan te bieden. De bedoeling is om de Microsoft-productlijn van BouwVision te integreren met het Kraan-portfolio.

Bovendien stelt Kraan dat er door het samengaan een team ontstaat met meer ontwikkelkracht en bouwkennis. Ook is er een nieuwe directeur benoemd: Robert Harkes, de manager van BouwVision. De focus in 2022 komt te liggen op het samenbrengen van de beide organisaties, waarbij er zowel wordt gewerkt vanuit Capelle aan den IJssel (Kraan) als Alkmaar (BouwVision), en de product-integratie.  

Kraan Bouwcomputing, opgericht in 1964, is de oudste Nederlandse softwareleverancier voor de bouw- en vastgoedbranche. Investeerder Nedvest nam het bedrijf eind 2019 over met de ambitie om een ict-platform voor de bouwsector op te bouwen. Nedvest had hiervoor eerder al twee andere bouwautomatiseerders gekocht: Admicom en Brickz (tegenwoordig Frank Bouwsoftware genaamd). Begin 2021 kwamen daar Herke ICT (met BouwVision) en HomeDNA bij. De vijf bedrijven opereren onder de paraplunaam Treetop en leveren als groep een waaier aan bouwoplossingen en generieke ict-diensten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7302206). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.