Managed hosting door True

Onventis neemt Zweedse Spendency over

 

Onventis neemt Spendency over, een Zweedse leverancier van software om bedrijfsuitgaven te analyseren. De acquisitie sluit aan op het productportfolio van Onventis. Het Rijswijkse bedrijf verkoopt source-to-pay-suites om inkoopprocessen efficiënter te maken. Vorig jaar werd de Nederlandse factuurverwerker WorkFlowWise overgenomen.

Onventis, financieel ondersteund door Main Capital, wil samen met Spendency de leidende aanbieder in Europa worden van software op gebied van ‘spend management’. De directieteams van beide bedrijven dezelfde visie. De overname vergroot ook het geografische gebied waar Onventis actief is. Spendency is sterk in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Het gecombineerde klantenbestand van de groep telt meer dan duizend inkooporganisaties.

Het analyseren van uitgaven is cruciaal voor crisisbestendige supply chains, stelt Onventis. De pandemie heeft laten zien hoe belangrijk het analyseren van de uitgaven is voor inkoop- en financiële teams. Het verzamelen en analyseren van inkoopgegevens levert zinvolle inzichten op. Daarbij ondersteunt het besluitvormingsprocessen. Bovendien maakt het organisaties veerkrachtiger.

Sectoranalisten verwachten een sterke marktgroei van inkoopsoftware. Steeds meer organisaties vertrouwen namelijk op source-to-pay-suites om hun toeleveringsketens crisisbestendig te maken. Voor inkoop en finance zijn met name ai en analytische tools de drijfveren om de liquiditeit te verbeteren en de efficiëntie van de bedrijfsuitgaven te vergroten.

Stockholm

Spendency met zijn hoofdkantoor in Stockholm, is opgericht in 2015. Aangesloten op het erp dan wel inkoopsysteem van de klant, helpt Spendency haar klanten bij het verzamelen, verrijken en standaardiseren van inkoopgegevens. Zodra de gegevens zijn voorbereid, analyseert Spendency de gegevens via verschillende overzichten om kostenbeheersing van uitgavenprocessen mogelijk te maken.

Volgens Frank Schmidt, ceo van Onventis, biedt de Spendency-oplossing binnenkort veel meer dan alleen het analyseren van uitgaven. Hij denkt daarbij aan kunstmatige intelligentie, process mining en het analyseren van leverancier-risico's, de supply chain en duurzaamheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7277298). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.