Managed hosting door True

Visma stilt koophonger met Mijnwebwinkel

 

Webshop

Visma neemt Mijnwebwinkel over en verstevigt daarmee zijn positie in de markt van e-commerce. Het is de zoveelste overname van de Noorse bedrijfssoftwareleverancier, die Nederland als belangrijkste afzetmarkt beschouwt.

Met Mijnwebwinkel zetten ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zonder technische kennis een webshop op. Volgens het bedrijf uit Oss gebruiken tienduizenden organisaties de tool, die dagelijks duizenden bestellingen verwerkt. De meeste klanten zijn gevestigd in Nederland of België. Mijnwebwinkel, waarvan de bedrijfsnaam blijft behouden, telt 35 medewerkers.

Brincr

Voor Visma vormt het aangekochte e-commerceplatform een goede combinatie met zijn boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware van Brincr. Deze laatstgenoemde leverancier werd afgelopen januari overgenomen door Visma, amper vier jaar na oprichting. De huidige gebruikers van Mijnwebwinkel zijn ook potentiële klanten voor andere bedrijfssoftware van Visma, zoals die voor boekhouding, voorraadbeheer en personeels- en salarisadministratie.

Het Noorse Visma is de afgelopen jaren stevig gegroeid, waarbij voornamelijk in Nederland veel overnames plaatsvonden. Om deze koophonger te financieren, ging het bedrijf afgelopen september in zee met drie nieuwe investeerders. Het viel toen al te verwachten dat met het verse kapitaal nieuwe acquisities worden bekostigd. De Visma-boom in de Benelux bestaat uit meer dan 25 takken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7269273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.