Managed hosting door True

KPN zet zijn Oracle-applicaties in de cloud

 

KPN heeft met Oracle een nieuw contract gesloten waarbij het Oracle Fusion Cloud-applicaties gaat inzetten voor zijn financiën, voorraadketenbeheer en personeelszaken. Deloitte en de Oracle Consulting-tak implementeren het nieuwe cloudplatform. Sinds 2017 is Oracle het enterprise resource planning (erp)-platform van KPN.

Door het geïntegreerde cloudplatform van Oracle te gebruiken in plaats van de on-premise applicaties verwacht KPN zijn bedrijfsvoering verder te kunnen stroomlijnen en zo de operationele kosten te verlagen.

In 2017 migreerde KPN diverse in omloop zijnde erp-omgevingen waaronder twee grote SAP- omgevingen voor de zakelijke dienstverlening (ordering, inkoop, logistiek, facturatie, accounting, tijdschrijven), naar Oracle. Voor personeelszaken gebruikte KPN een andere software-oplossing; die wordt nu ook overgezet naar het Oracle-platform maar dan in de cloud. Ook draait er in de supply chain nog een legacy-oplossing van een andere leverancier die wordt vervangen door de Oracle-cloudoplossing. 

De laatste paar jaar heeft KPN heeft zijn activiteiten uitgebreid met digitale diensten. De huidige erp-omgeving kende voor de ondersteuning daarvan zijn beperkingen, onder andere bij het snel naar de markt  brengen van nieuwe diensten en het opschalen ervan. KPN heeft wel naar andere erp-en hr-cloudopties gekeken (SAP, Workday, Microsoft) maar is toch bij Oracle gebleven.

De nieuwe Oracle-omgeving bestaat uit Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning, Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management & Manufacturing en Oracle Fusion Cloud Human Capital Management.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7258200). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.