Managed hosting door True

Emerson fuseert twee softwaredochters met AspenTech

 

Samen met Aspen Technology gaat het Amerikaanse conglomeraat Emerson zijn activiteiten op gebied van industriële software uitbreiden. Emerson die vanuit kantoren in onder meer Rijswijk en Diegem (België) ook de Benelux-markt met automatiseringsoplossingen bedient, wil agressief groeien.

Als eerste worden twee van softwarebedrijven van Emerson samengevoegd met AspenTech. Met deze deals is ongeveer elf miljard dollar gemoeid. Het vorig jaar aangekochte OSI en Geological Simulation Software gaan verder onder de paraplu van AspenTech. Emerson krijgt een meerderheidsbelang in deze nieuwe bedrijfseenheid. Meer acquisities zullen volgen.

De software dient niet alleen voor de ontwikkeling van industriële systemen maar ook voor het operationeel houden ervan, herstel, onderhoud en analyse. Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt. AspenTech richt zich met haar software op de chemische industrie, mijnbouw en energiesector.

Het veel grotere Emerson levert onder meer software voor energiecentrales. De rest van de software-divisie blijft bij het moederconcern. Tot de grootste concurrenten van Emerson behoort Schneider Electric die drie jaar geleden haar industriële software-activiteiten samenvoegde met die van Aveva.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7257914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.