Managed hosting door True

Infor sleept grote erp-order Amsterdam UMC in de wacht

 

Amsterdam UMC heeft na een aanbesteding gekozen voor Infor Cloudsuite Healthcare als nieuwe enterprise resource planning (erp)-omgeving. Het is de eerste Nederlandse order voor het Amerikaanse softwareconcern sinds de marktintroductie afgelopen maart.

Amsterdam UMC, dat bestaat uit het Academisch Medisch Centrum en het VU Medisch Centrum, behoort tot de grootste ziekenhuizen van Europa. In de ziekenhuizen verlenen ruim 16.000 medewerkers zorg aan 350.000 patiënten per jaar. Beide ziekenhuizen werken met eigen ict-omgevingen en applicatielandschappen. Dat moet een gemeenschappelijke omgeving worden waarbij de overgang naar één nieuw erp-platform een belangrijke stap is. De twee academische ziekenhuizen werken al met één, bijna volledig geïntegreerd elektronisch patiëntensysteem (Epic).

Nu nog werkt het AMC met het erp-systeem CareCtrl, gebaseerd op SAP, van PinkRoccade en VUMC met Oracle EBS. Beide systemen ondersteunen alle inkoop, logistieke en financieel-administratieve processen per locatie. Het AMC gebruikt het SAP-systeem ook nog voor een aantal processen op het gebied van huisvesting, gebouwbeheer en techniek/medische technologie. Bij VUMC wordt voor deze laatste processen Ultimo gebruikt. Van dit facilitair managementinformatiesysteem van Ultimo Software Solutions gaat het AMC tevens gebruikmaken.

Infor introduceerde afgelopen maart zijn Cloudsuite Healthcare op de Benelux-markt. Volgens het bedrijf is de software speciaal ontwikkeld voor organisaties binnen de gezondheidszorg en laat het backoffice-processen van zorginstellingen beter integreren met hun klinische activiteiten. Deze cloud-oplossing, draaiend in de Amazon-cloud, vervangt dus CareCtrl en Oracle EBS. Het implementatietraject neemt een kleine twee jaar in beslag, is de verwachting.

Partners

"De nieuwe software mag niet meer kosten dan 1,7 miljoen per jaar"

Infor trekt hierbij op met Apex Systems, onderdeel van het Amerikaanse it-concern ASGN. Apex Systems nam van de zomer de Infor-integratietak van Avaap over dat begin dit jaar nog een kantoor opende in Amsterdam. Dat bedrijf fungeert als systeemintegrator en schakelt daarbij de zorgautomatiseerders NxtMed en Enovation als onderaannemers in. Het totale implementatietraject neemt een kleine twee jaar in beslag.

Infor is niet helemaal vreemd voor Amsterdam AMC dat Infor Cloverleaf al inzet voor de interoperabiliteit van zorgdata. Het nieuwe erp-contract heeft een looptijd van vijf jaar met een optie tot verlenging van vijf maal twee jaar.  

Over de waarde van de overeenkomst zijn geen mededelingen gedaan. Wel blijkt uit aanbestedingsdocumenten dat Amsterdam AMC jaarlijks ongeveer 1,7 miljoen euro kwijt is aan de huidige erp-pakketten en dat de nieuwe software niet meer mag kosten dan dit bedrag. Wel houdt Amsterdam AMC nog rekening met eenmalige implementatiekosten van maximaal vijf miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7256743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.