Managed hosting door True

KidsKonnect breidt uit naar België met overname Deona

 

KidsKonnect, de Nederlandse leverancier van software voor de kinderopvangbranche, heeft zijn Belgische concurrent Deona overgenomen. Dit bedrijf uit Leopoldsburg biedt software voor de administratie, oudercommunicatie en planning van kinderdagverblijven, gastouders en buitenschoolse opvang in Vlaanderen.

Deona begon in 2014 met het digitaliseren van de eerste kinderdagverblijven in de regio Antwerpen en is sindsdien uitgegroeid tot de één van de grotere aanbieders in België.

De overname betekent de eerste internationale acquisitie van KidsKonnect. Achter het bedrijf uit Kampen staat de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital Investments. Die nam in 2018 een meerderheidsbelang in kinderopvangsoftwareleverancier Flexkids en kocht een jaar later branchegenoten Konnect, HHBrainware en Techsoft. Onder de vlag van de KidsKonnect Groep kwamen daar in 2020 Kidsvision en afgelopen juni Social Schools bij, eveneens Nederlandse softwarebedrijven.

Na volop gevist te hebben in de Nederlandse vijver richt BB Capital Investments het vizier nu op de Europese markt. Het doel is in de komende jaren vanuit de Benelux ook andere landen met gespecialiseerde kinderopvangsoftware-oplossingen te bedienen. 

Romeinse godin

De bedrijfsnaam Deona komt van Adeona, de Romeinse godin die volgens de mythologie zou instaan voor een behouden thuiskomst van kinderen nadat ze een eerste keer het huis verlaten. De naam Adeona zou dan weer komen van het Latijnse ‘adeo’ of ‘dichtbij komen’. Volgens het bedrijf is de naam Deona 'een duidelijk knipoog naar kinderdagverblijven of onthaalouders die de rol van Adeona overgenomen hebben.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7237189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.