Managed hosting door True

Bechtle neemt plm-specialist Cadmes over

 

Contract ondertekenen

Softwaredistributeur Cadmes Benelux komt voor een nog onbekend bedrag in handen van de Bechtle Groep. Het bedrijf uit Den Bosch levert cad/cam- en plm-oplossingen en is een partner van Dassault Systèmes voor met name de softwaremerken Solidworks en 3dexperience. Cadmes heeft ook nog vestigingen in Almelo en het Belgische Merelbeke en Gosselies. Er werken ruim honderd man bij het bedrijf dat zo'n 5.500 klanten bedient. De omzet bedroeg vorig jaar zo'n 17 miljoen euro.

Voor het Duitse it-huis Bechtle betekent de overname een uitbreiding van zijn cad/cam (computer aided design/computer added manufacturing)- en product lifecycle management (plm)-portfolio voor de industrie naar de Benelux. De Zuid-Afrikaanse dochterondernemingen alsook de bedrijven Mark 3D en Brighter Orange vallen net als de Cadmes Holding BV buiten de acquisitie.

Het in 1991 opgerichte Cadmes blijft onder eigen naam actief. Naast de software van Dassault Systèmes levert het bedrijf merken als Mastercam, Tacton en Cimatron. Gerbert Thelissen blijft algemeen directeur. Oprichter Wiek Schellings gaat met pensioen. Hij stelt dat 'nu plm meer en meer een onderdeel wordt van een groter it-domein, het een logische stap is om aansluiting te zoeken bij een partner die dit al jaren met groot succes internationaal uitrolt: Bechtle'.

Cadmes is de achtste cad/cam/plm-onderneming in de Bechtle Groep. Andere wederverkopers in dit veld zijn SolidLine, Solidpro, Coffee, HCV Data en DPS Software in Duitsland, Planetsoftware in Oostenrijk en Solid Solutions in Zwitserland. In totaal werken bij de plm-resellers bijna negenhonderd mensen. Bechtle (12.000 werknemers; omzet 5,8 miljard euro) is inmiddels elf jaar een partner van Dassault Systèmes voor het Solidworks-portfolio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7226962). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.