Managed hosting door True

Siemens Mobility neemt Enschedese Sqills over

 

Thalys Amsterdam CS

Siemens Mobility heeft het Enschedese softwarebedrijf Sqills overgenomen. Sqills maakt reserveringssystemen voor spoowegbedrijven. Siemens streeft ernaar om het maakbedrijf van treinen met bijbehorende infrastructuur aan te vullen met digitale oplossingen. Siemens Mobility heeft 550 miljoen euro neergeteld voor het Enschede softwarebedrijf.

Sqills is in 2002 opgericht en telt ongeveer 160 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Enschede en kantoren in Amersfoort, Istanbul en Parijs. Mede-oprichter Bart van Munster toont zich ingenomen met de overname door Siemens Mobility. Hij ziet het als een kans om zijn S3 Passenger-suite breder aan de man te brengen.

35 exploitanten

S3 Passenger is een volledig schaalbaar en modulair web-based platform, dat in staat is om miljoenen transacties per dag te verwerken. Het helpt mensen te zoeken naar een reis, en de route en prijs te berekenen. Ook handelt het de reservering en betaling af. Het is actief voor meer dan 35 exploitanten in negen landen. Tot de klanten behoren onder andere Eurostar, Irish Rail, BlaBlaBus en Thalys.

‘Om het aantal reizigers op het spoor significant te verhogen en de klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen, moeten we passagiers een geoptimaliseerd proces bieden dat hen in staat stelt om alle aangeboden treindiensten naadloos te identificeren en te gebruiken’, zegt Siemens Mobility-ceo Michael Peter. ‘De overname van Sqills en het eenvoudig te implementeren saas-inventaris, reservering en ticketingplatform geeft ons de mogelijkheid om precies dat te bereiken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7226115). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.